Elektrische vloerverwarming

Wilt u graag elektrische vloerverwarming laten leggen?

Neem contact op!

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming is ideaal voor als je op zoek bent naar vloerverwarming. Het is niet alleen te gebruiken in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer, badkamer of keuken. Met behulp van onze vloerverwarming op elektriciteit is het mogelijk om kamers onafhankelijk van de CV te verwarmen.

Heeft u vragen over de elektrische vloerverwarming van Electric Comfort? We geven u graag professioneel advies over de mogelijkheden die ons systeem te bieden heeft. De vloerverwarming is slechts ca. 3 a 4mm dun en kan hierdoor eenvoudig en snel geplaatst worden. Aangezien de mat dicht onder het oppervlakte ligt, kunnen vloeren razendsnel verwarmd worden.

Wilt u de vloerverwarming toch graag laten plaatsen door een professional? Maak dan gebruik van onze legservice! Ook voor vrijblijvend advies kunt u bij ons terecht. Neem hiervoor contact op.

Neem nu contact op!

Toepassingen van Elektrische vloerverwarming

Al 13 jaar installeren wij op professionele wijze elektrische vloerverwarming. Hierbij houden we de ontwikkelingen op de markt nauwlettend in de gaten en stellen we uw wensen centraal. Wanneer u kiest voor onze elektrische vloerverwarming, zorgen wij ervoor dat deze perfect aansluit bij de ruimte waarin de elementen geplaatst worden.

Zo kiest u altijd voor de allerbeste oplossing. Wie gebruik maakt van elektrische vloerverwarming is in staat om iedere ruimte onafhankelijk van de centrale verwarming op te warmen. Wij hebben vele kamers in diverse woningen voorzien van onze elektrische verwarmingen.

  • Elektrische vloerverwarming in woonkamers
  • Elektrische vloerverwarming in keukens
  • Elektrische vloerverwarming in badkamers
  • Elektrische vloerverwarming in kantoren
  • Elektrische vloerverwarming in binnenvaartschepen

Hoe werkt elektrische vloerverwarming?

De elektrische vloerverwarming elementen worden met behulp van een klokthermostaat op het stroomnet aangesloten.

Wilt u de comfort ervaren van een verwarmde woning? Kies dan voor elektrische vloerverwarming voor een houten vloer bijvoorbeeld. Het is een schone en onderhoudsvrije manier om uw woning te verwarmen. Voor in de keuken en badkamer is een verwarming die in de vloer is weggewerkt tevens erg veilig. De warmte wordt comfortabel verdeeld en uw energiekosten zullen lager worden. Het is een hygiënische en snelle manier en de vloerverwarming kunnen wij helemaal onzichtbaar voor u installeren.

Elektrische vloerverwarming prijs

Bent u van plan om Elektrische vloerverwarming te kopen? Elektrische vloerverwarming is lang niet altijd duurder in het gebruik dan vloerverwarming met water en een conventionele centrale verwarming. De installatie is over het algemeen echter goedkoper, omdat de installatie minder ingrijpend is, vooral als deze achteraf wordt aangebracht.

Voordelen van vloerverwarming op elektriciteit

De vloerverwarming van Electric Comfort heeft een aantal voordelen. Dit heeft niet alleen te maken met warmte en comfort. Onze systemen zijn bijvoorbeeld ook heel eenvoudig te installeren en programmeren. Het wordt onder de vloer aangebracht, waardoor het onzichtbaar is. Bovendien is het onderhoudsvrij, geruisloos en levert het een zeer hoog rendement af.

Een ander belangrijk punt is het hoge rendement dat wordt geleverd. Daarnaast werkt de elektrische vloerverwarming zonder aangesloten te hoeven worden op radiatoren en leidingen. Dit bespaart een hoop ruimte. Daarnaast zorgt het voor een efficiëntere verwarming dan traditionele systemen.

Waarom elektrische vloerverwarming laten leggen?

We krijgen vaak de vraag waarom mensen vloerverwarming moeten laten leggen en waarom zij het ook zouden moeten doen. De belangrijkste reden is dat het voor een behaaglijk gevoel zorgt. Daarnaast is het ook nog eens zeer eenvoudig te leggen.

Een ander voordeel is dat het zeer eenvoudig te leggen is. Sommige mensen willen de vloerverwarming graag zelf leggen. Dan is dit de beste keuze. Dat mensen er alsnog voor kiezen om het te laten door een professional is logisch. Dan weet je immers zeker dat het goed wordt gelegd. Daarnaast is het een voordeel dat je het over je oude vloer heen kunt leggen.

Is er isolatie nodig onder een vloerverwarmingsmat?

Of het nodig is om isolatie aan te brengen is afhankelijk van de ruimte waarin de vloerverwarming wordt geïnstalleerd. Bij installatie van vloerverwarming in een niet-geïsoleerde ruimte adviseren wij om een isolatieplaat onder de vloerverwarmingsmat te leggen. Voor meer informatie over geschikte isolatiematerialen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Op welke temperatuur moet de elektrische vloerverwarming staan?

Als u eenmaal gekozen heeft voor elektrische vloerverwarming, wilt u er wel volop van genieten. Daarom is het van belang de juiste temperatuur in te stellen. Gemiddeld staat de temperatuur op 25 tot 31°C. Maar dat hangt mede af van het type vloerbedekking dat u er op wilt hebben – zoals tapijt of laminaat – en hoe de vloer eronder is. Meer weten? Laat het weten!

Hoe wij de verwarming elektrisch aanleggen

Wij werken met een minimale opbouwhoogte van 6 millimeter, waardoor het mogelijk is om ook uw vloer van vloerverwarming te voorzien. We brengen eerst 3 millimeter Nibolay kurk aan, zodat uw vloer snel zal opwarmen. U bereikt hierdoor namelijk veel sneller de ingestelde temperatuur.

We brengen de warmte aan op de plek die u wenst: dit kan gewoon de vloer zijn, maar ook aan de wand is het mogelijk. Daarnaast bepaalt u zelf de duur. We leveren u er een digitaal programmeerbare thermostaat bij, zodat u wanneer u maar wilt de vloer en de ruimte kunt verwarmen. Uiteraard hebben we ook isolatie die dikker is als 3 mm. Vraag naar de mogelijkheden.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u meer weten over de kosten van elektrische vloerverwarming? Vraag dan nu een offerte aan en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Wie weet geniet u binnenkort wel van onze elektrische vloerverwarming!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.